Case – B2B -yrityksen verkkonäkyvyys nousuun

Otin joulukuussa 2017 hoitaakseni mielenkiintoisen, mutta haastavan hakukoneoptimointiprojektin. Kyseessä oli teollisuuden komponentteja valmistavan yrityksen sivuston verkkonäkyvyys. Yrityksen sivut olivat itse asiassa poikkeuksellisen hyvät ja myös sivuston sisäinen hakukoneoptimointi oli tehty niin sanotusti oikein. 

Kyseisen yrityksen omistaja ylläpiti sivustoaan itse ja hän oli myös hyvin perillä hakukoneoptimoinnista ja oli muun muassa asentanut itse konversioseurannan Tag Managerin avulla. Sivustolla oli Yoast SEO asennettuna ja kaikki titlet ja meta-kuvaukset oli viimeisen päälle laadittu. Myös avainsanojen käyttö oli huolella mietittyä ja oikeaoppista.

Ongelmana oli kuitenkin orgaanisen liikenteen pieni määrä siitä huolimatta, että hakukoneoptimointiin oli jo panostettu paljon aikaa.

Strategia

Koska hakukoneoptimoinnin eteen oli tehty jo paljon töitä ja sivun sisäinen optimointi oli erinomaisessa kunnossa, niin ainoa järkevä strategia oli ulkoisten linkkien hankinta.

Sivuston linkkiprofiili oli ennestään melko vaatimaton, eikä yrityksen toimiala eli pieni teollisuus -niche ole luontaisesti mikään linkkimagneetti. Yrityksellä oli kolme tärkeintä ländäriä ja tavoitteeksi otettiin, että jokaiselle näistä kolmesta laskeutumissivusta hankitaan vähintään yksi laadukas linkki.

Tämän lisäksi päätettiin rakentaa muutamia linkkejä sivuston etusivulle yrityshakemistoista ja vastaavista paikoista. Näiden linkkien päällimmäisenä tarkoituksena oli sivuston ankkuritekstiprofiilin monipuolistaminen. 

Tulokset

Kaikille tärkeimille laskeutumissivuille saatiin hankittua ulkoinen linkki sisällön puolesta relevanteilta sivuilta. Näiden linkkien hankinta perustui pitkälti yhteydenottoihin asiakkaisiin, yhteistyökumppaneihin ja paikallislehteen. 

  • Sivustolla oli aikaisemmin noin 30-40 kävijää / viikko
  • Sivustolle hankittiin 3 laadukasta ankkuritekstilinkkiä ja 5 yrityshakemistolinkkiä
  • Kahdessa viikossa kävijämäärät nousivat yli 100 kävijään / viikko, vaikka oli joulu
  • Tammikuun lopulla viikottainen kävijämäärä orgaanisesta liikenteestä oli jo yli 200 kävijää / viikko

Millään muulla optimointitoimenpiteellä ei olisi voitu saada vastaavaa hakutulossijoitusten parannusta ja orgaanisen liikenteen kasvua aikaan. Yrityksen kannalta kävijämäärien kasvu on näkynyt yhteydenottojen ja myynnin merkittävänä kasvuna. 

>
Vieritä ylös