Case kokotaulukko.com: AdSense- ja affiliate-tulot ikivihreällä sisällöllä

Kokotaulukko.com on omistamani sivusto, jonka laitoin alunperin kesällä 2015 pystyyn, koska kiinnostuin Niche Pursuits sivustoa ylläpitävän Spencer Hawsin tavasta valita avainsanat ja halusin testata tätä strategiaa itse.

Tarkoitus oli löytää sellainen aihepiiri, jolla on paljon hakuja Googlessa ja samanaikaisesti mahdollisimman helppo avainsanojen vaikeusaste, siis hakukoneoptimoinnin suhteen. 

Sivuston aihepiiriksi valikoitui erilaiset koko-oppaat. Ihmiset etsivät paljon esimerkiksi kenkien ja vaatteiden kokoihin liittyviä asioita netistä. Tein sivustoa varten erittäin kattavan avainsana-analyysin, jossa kävin läpi valtavan määrän erilaisia avainsanaideoita ja avainsanojen vaikeusasteet.

Voin varmuudella sanoa, että sivuston menestys perustuu lähes 100% pelkkään avainsana-analyysiin. Itse asiassa oma panokseni sivuston suhteen onkin lähinnä perusteellisesti tehty avainsana-analyysi ja mainonnan pystytys sekä hieman on-page optimointia. Kaikki sisällöntuotanto on ostettu halvalla esimerkiksi Upworkin kautta. 

Hakukoneoptimointi ja tulokset

Sivusto näkyy Googlen hakutuloksissa reilusti yli tuhannella erilaisella hakusanalla ja hakutulossijoitukset ovat erinomaisia. 

Sivuston hakukoneoptimointiin ei ole panostettu mitenkään erityisesti, mutta tärkeät asiat on tehty kunnolla. Sivustolle ei ole esimerkiksi rakennettu yhtään ulkoisia linkkejä, vaan kaikki linkit, joita on siis vähän, ovat kertyneet luonnollisesti. 

Alusta asti hakukoneoptimointistrategiana on ollut asioiden tekeminen riittävän hyvin. Hakukoneoptimoinnissa kun on kyse ajasta ja aika on rahaa, niin varsinkin tällaisen sivuston kohdalla tekeminen kannattaa keskittää olelliseen.

Sivuston bounce rate on aika korkea ja sivustolla vietetty aika lyhyt, mutta näillä lukemilla ei ole tässä tapauksessa hakukoneoptimoinnin kannalta ratkaisevaa merkitystä. Merkityksellistä sen sijaan on, että kävijä löytää sivustolta ratkaisun ongelmaansa. 

Vaikka kävijä poistuisi sivustolta nopeastikin, niin se ei ole välttämättä signaali huonosta sivustosta silloin kun kävijä on löytänyt ratkaisun kysymykseensä ja ei palaa selaamaan muita hakutuloksia ja Google tietää sen. 

Miksi sivusto pärjää niin hyvin hakutuloksissa paljon vahvempia sivustoja vastaan?

Kokotaulukko.com pärjää hakutuloksissa erittäin hyvin paljon vahvempia sivustoja vastaan. Alla on hakutulokset avainsanalla"kenkien koko", jolla on 1100 hakua kuukaudessa. 

Kokotaulukko.com on ykkösenä tavallisissa hakutuloksissa ja sen lisäksi Google on nostanyt hakutulossivulle myös featured snippetin. 

Kuvasta voi nähdä kuinka hakutuloksissa taakse jäävien kilpailevien sivustojen kuten Zalandon domain rating ja url-rating ovat huomattavasti korkeampia. Silti kokotaulukko.com on niiden edellä hakutuloksissa. Sivuston menestykseen on kolme merkittävää syytä:

  1. Sivuston sisäinen hakukoneoptimointi on tehty riittävän hyvin ja oikein
  2. Sivuston arkkitehtuuri antaa etua
  3. Sivuston aihepiiriin liittyvä autoriteettiasema (topical authority)

Sivuston kävijämäärät

Sivuston kävijämäärät ovat asettuneet tasaisesti noin 25000 kävijään kuukaudessa. 

>
Vieritä ylös