Divi teema – Onko se paras WordPress teema? Lue kokemuksia!

WordPressiin on saatavilla tuhansia ilmaisia ja maksullisia teemoja, joten on melko hämmästyttävää, että kaikkien tuhansien vaihtoehtojen joukosta nousee esiin yksi, joka niittää eniten menestystä niin myyntiluvuissa kuin arvosteluissakin. 

Tämä teema on tietysti Divi.

Divi ei todellakaan ole halvimmasta päästä kun sitä verrataan muihin maksullisiin (premium) WordPress-teemoihin.

Hinnastaan huolimatta Divi on maailman suosituin premium WordPress-teema, jota monet WordPress -ammattilaisetkin pitävät tämän hetken parhaana WordPress-teemana.

Tässä artikkelissa kerron omat kokemukseni Divi -teemasta ja otan kantaa siihen onko kyseessä oikeasti paras WordPress teema.

Miksi Divi on suosituin maksullinen WordPress teema?

Divi teemaa on tosiaan myyty yli puoli miljoonaa lisenssiä ja teemalla on toteutettu useita miljoonia sivustoja ympäri maailman.

Divin hallintapaneeli on muuten käännetty myös suomen kielelle, joten käyttö onnistuu vaikka ei osaisikaan kovin hyvin englantia. 

Suurin syy Divin suosion takana on sen erinomainen page builder, jonka avulla sivuja on helppo rakentaa ja muokata yksinkertaisesti raahamalla valittuja elementtejä hiirellä haluttuun kohtaan sivulla.

Jos page builder eli kotisivueditori on sinulle täysin uusi asia, niin katso alla oleva reilun minuutin pituinen video, jossa page builderin idea tulee hyvin esille. 

Divi page builderin avulla siis kuka tahansa pystyy luomaan näyttäviä ja ammattimaisia sivuja ilman, että täytyy osata koodaamista tms. 

Sen lisäksi, että page builderilla saa rakennettua juuri sellaiset sivut kuin haluaa, niin page builder myös tekee sivujen rakentamisesta huomattavasti nopeampaa.

Kokemuksia Divi -teemasta

Koska page builder on niin keskeinen osa Diviä, niin otetaan ensiksi kantaa siihen.

Olen joutunut käyttämään useimpia ilmaisia ja maksullisia kotisivueditoreja ja on vain kaksi page builderia, joita käytän mielelläni ja joista olen myöskin itse maksanut.

Nämä ovat Divi-builder ja Thrive Architect.

Divi page builder on siis hyvä, mutta vaikka juuri page builder on tehnyt Divistä niin suositun, niin mielestäni teemaa ei kannata valita pelkän page builderin takia, vaan Divissä on muita vähintäänkin yhtä arvokkaita ominaisuuksia.

Ensinnäkin teema on todella hyvin tehty ja se sisältää valtavasti ominaisuuksia.

Suurinta osaa Divin ominaisuuksista ei varmaan koskaan tarvitse, mutta on hyvä, että teema sisältää mahdollisimman paljon toiminnallisuuksia, jolloin tarve ylimääräisille lisäosille on pienempi. 

Mielestäni Divin suurin vahvuus on siinä, että teema taipuu todella monen eri tyylisen nettisivun tekoon. 

Yksi Divin tärkeimpiä myyntiargumentteja onkin se, että Elegant Themes lupaa, että Divi palvelee tarkoitusta riippumatta siitä, minkä tyyppisen sivuston haluat rakentaa.

Toinen ehdoton vahvuus on se, että kaikken mikä näkyy sivustolla voi muokata ja muokkaaminen tapahtuu helposti ja nopeasti Divi-builderilla.

Divin kolmas vahvuus liittyy teeman suosioon. Koska Divi on niin suosittu teema, niin sitä myös päivitetään todella ahkerasti ja siihen kehitetään koko ajan uusia ominaisuuksia.

Mieleeni tulee oikeastaan vain yksi suurempi heikkous. Jos rakennat sivuston Divillä, niin teemaa on jälkikäteen todella vaikea vaihtaa.

Tai itse asiassa teeman saa kyllä vaihdettua helposti, mutta ulkoasun ja olemassa olevan sisällön muokkaaminen uudelle teemalle tulee olemaan todella työlästä.

Divi teeman asentaminen

Divin asentaminen WordPressiin tapahtuu samalla tavalla kuin minkä tahansa premium teeman asentaminen ja se on todella helppoa.

Alla olevalla videolla on näytetään askel askeleelta kuinka Divin asentaminen onnistuu muutamassa minuutissa. 

Divi Builder -aloitusopas

Divi teeman hinta – kannattaako siitä maksaa?

Divi teema maksaa joko 89$ vuodessa tai sen voi hankkia 249$ kertamaksulla.

Molemmissa vaihtoehdoissa teeman voi asentaa niin monelle sivustolle kuin haluaa ja hintaan sisältyvät myös kaikki päivitykset, uudet ominaisuudet ja kattava asiakastuki. 

Mielestäni Divi on ehdottomasti hintansa väärti, jos aikoo rakentaa ammattimaisen sivuston ja panostaa siihen hieman aikaa.

249 dollarin kertamaksu on itse asiassa todella edullinen hinta, jos sivustoa käyttää useita vuosia ja hinta muuttuu vielä edullisemmaksi, jos teemaa hyödyntää useammilla sivustoilla. 

Jos olet epävarma kannattaako Divi ostaa, niin kannattaa tutustua Divin kokeiluversioon ennen hankintapäätöstä.

Divi teema arvostelu

Mikael Jukarainen

Ominaisuudet
Päivitykset ja kehitys
Yhteensopivuus
Helppokäyttöisyys
Hinta-laatusuhde

Yhteenveto

Divi on huikean suosittu WordPress teema ja osittain suosionsa takia teema sisältää valtavan määrän ominaisuuksia ja teema kehittyy koko ajan yhä paremmaksi. Divi ei ole ilmainen, mutta se on suorastaan halpa, jos ajatellaan hintaa siten, että kuka tahansa voi luoda Divin kanssa näyttäviä sivustoja.

4.6
>
Vieritä ylös