Puhelinliittymät – case datame.fi

Datame on ollut hauska projekti viime vuosina. Hankin domainin v. 2018, mutta sivustoa aloin kehittää tosissaan vasta 2019 loppupuolella kun siihen oli aikaa. Datame.fi sivusto vertailee puhelinliittymät ja kyseessä on siis aivan puhdasverinen affiliate-sivusto.

Sivuston hakutulossijoitukset paranivat ja orgaaninen liikenne kasvoi räjähdysmäisesti 2020 keväällä.

Puhelinliittymät ei ole hakukoneoptimoinnin suhteen aivan niin kilpailtu ja vaikea kuin vaikka lainapuoli tai rahapelit, mutta operaattorit kuten Elisa ja Telia, jotka kilpailevat samoista sijoituksista ovat kuitenkin pörssiyrityksiä, joten kyllä sivuston optimointiin saa muutaman tunnin käyttää kuukaudessa, jotta sijoitukset säilyy ?. (Huom! muutama tunti ei ollut sarkasmia, vaan kirjaimellisesti muutama tunti).

Google May core update 2020

Rakettimaisen nousun jälkeen sivuston hakutulossijoitukset ja liikenne kärsivät kun Google julkaisi 5.5.2020 suuren algoritmipäivityksensä. Googlen algoritmipäivitys ei varsinaisesti ”rankaissut” sivustoa, vaan algoritmipäivityksissä on kyse siitä, että Google muuttaa vähän pelisääntöjä.

Esimerkiksi joulukuun 2020 algoritmipäivityksen suurimpia häviäjiä olivat Amazon ja New York Times, jotka eivät missään tapauksessa ole mitään huonoja sivustoja tai tehneet mitään ”väärin”.

Joka tapauksessa Datamen kohdalla kesti noin 3 viikkoa keksiä mikä algoritmipäivityksessä muuttui ja siitä kesti toiset 3 viikkoa suorittaa korjaavat toimenpiteet ja sen jälkeen kaikki sijoitukset ja orgaaninen liikenne palasivat ennalleen.

Sen verran voin paljastaa, että itse sivustoon tai sen sisältöön ei tarvinut tehdä mitään muutoksia vaan tilanne korjaantui ulkoisilla linkeillä.

>
Vieritä ylös