Weebly kokemuksia – 12 syytä tehdä kotisivut Weeblyllä

Weebly on yksi maailman suosituimmista kotisivukoneista, eikä ihme, sillä kotisivujen tekeminen Weeblyllä on todella helppoa.

Päätin jokin aika sitten tutustua suosituimpiin kotisivukoneisiin ja otin Weeblyn käyttöön eräällä sivustollani. Olen koonnut tähän artikkeliin kokemuksia Weeblystä.

Weebly kotisivukone pähkinänkuoressa

Weebly on kaikessa yksinkertaisuudessaan kotisivukone, jonka avulla kuka tahansa pystyy luomaan näyttävän näköiset ja toimivat verkkosivut ilman sen suurempia osaamisvaatimuksia.

Weeblyn suosio perustuu helppokäyttöiseen käyttöliittymään sekä drag & drop -editoriin, jonka avulla sivuston ulkoasun ja toiminnallisuuksien muokkaus onnistuu hiirellä vetämällä.

Edullisimmillaan Weeblyn saa käyttöön täysin ilmaiseksi, mutta ilmaiseen versioon ei sisälly omaa verkkotunnusta vaan sivuston osoite on muodossa omasivusto.weebly.com.

Jos haluat uskottavan sivuston itsellesi tai yrityksellesi, niin silloin kannattaa ehdottomasti hankkia maksullinen versio, jolloin saat käyttöösi oman domainin.

Maksullisten versioden hinnat alkavat 4 eurosta / kuukausi, mutta useimpien käyttäjien kannattaa valita 7 € kuussa maksava versio sen laajempien ominaisuuksien ja mainoksettomuuden vuoksi.

Katso Weeblyn hinnoittelu ja ominaisuudet täältä.

Weeblyn suurimmat vahvuudet ja merkittävimmät heikkoudet liittyvät siihen, että Weebly on suljetun lähdekoodin kotisivukone.

Avoimen lähdekoodin WordPressiin verrattuna Weeblyn, kuten kaikkien muidenkin kotisivukoneiden toiminnallisuudet ja muokkausmahdollisuudet ovat rajallisia.

Useimmille pienyrityksille / bloggareille Weeblyn ominaisuudet ovat kuitenkin täysin riittävät ja vastapainoksi suljettu lähdekoodi tuo mukanaan myös paljon hyviä asioita.

Ensinnäkin Weebly on palveluna valmiiksi hostattu, joten sinun ei tarvitse itse hankkia webhotellia. Sivustoa on myöskin käytännössä mahdoton hakkeroida ja toisin kuin WordPressia, niin sivustoa ei saa omalla toiminnalla mitenkään rikottua. 

12 syytä valita Weebly

 • Helppokäyttöinen
 • Erinomainen drag & drop -editori
 • Suuri valikoima sivupohjia
 • Ei pelkoa hakkeroinnista
 • Sivut latautuvat nopeasti
 • SSL-salaus kuuluu palveluun
 • Toimiva asiakastuki
 • Sisältää verkkokauppa ominaisuuden
 • Sivustoa ei saa itse sählättyä rikki
 • Sisällön hakukoneoptimointi helppoa
 • Todella kattavat oppaat
 • Sivusto skaalautuu mobiililaitteille

3 suurinta heikkoutta

 • Rajalliset toiminnallisuudet verrattuna WordPressiin
 • Drag & drop -editori ei ole yhtä kehittynyt kuin toisessa suositussa kotisivukoneessa (Wix)
 • Ei tekoälyllä toimivaa suunnittelijaa (Artificial Design Intelligence) kuten Wixissä

Alla olevalla englanninkielisellä videolla on erinomaiset ohjeet kuinka Weeblyn käyttöönotto ja sivujen muokkaus tapahtuu helposti.

Kotisivujen teko Weeblyllä

Aloittaaksesi Weeblyn käytön sinun on aivan ensimmäiseksi luotava käyttäjätunnukset.

Käyttäjätunnusten luonti onnistuu täällä. Klikkaa ”kirjaudu” painiketta ja pääset rekisteröitymään Weeblyyn. 

Voit rekisteröityä nopeasti kirjautumalla sisään Facebook- tai Google-tilisi kautta tai vaihtoehtoisesti voit luoda itsellesi käyttäjätunnukset suoraan Weeblyyn.

Weebly suomeksi

Weeblyn käyttöliittymää ei ole käännetty suomeksi, mutta tämä ei tietenkään tarkoita etteikö Weeblyn avulla voisi tehdä helposti täysin suomenkielistä sivustoa.

Itse asiassa Weeblyllä on tehty jo tuhansia täysin suomenkielisiä sivustoja. 

Weebly ei suoraan tue monikielistä sivustoa, jossa on kieliversiot esimerkiksi suomenkielelle ja englanninkielelle, mutta tuen monikielisyydelle voi hankkia (maksullisena) lisäosana.

Weebly sivupohjat ja teemat

Weeblyn sivupohjat ovat selkeästi ammattitaidolla mietittyjä ja laajasta sivupohjavalikoimasta löytyy helposti toimivia teemoja eri alojen yrityksille.

Sivupohjien kuvien ja elementtien muokkaaminen on tehty kohtuullisen helpoksi. Omannäköisen sivuston luominen käy nopeasti kuten kotisivukoneiden kohdalla on tapana. Käyttöliittymän suunnittelussa on selkeästi pyritty rajoittamaan erilaisten painikkeiden määrää ja käyttöliittymän kanssa on helpohko tehdä töitä vaikka nettisivujen suunnittelusta ei olisi minkäänlaista aiempaa kokemusta. 

Oikeastaan kaikki Weeblyn sivupohjat on varustettu valmiilla esimerkkikuvilla ja tekstillä ja helpommillaan pääsee kun esimerkiksi ”yhteydenotto” -sivupohjaan päivittää vaan oman yrityksen tiedot valmiiden esimerkkitekstien tilalle. 

Weeblyllä on todella laaja tuki erilaisille upotuksille ja integraatioille. Integraatioden avulla erilaisten kolmannen osapuolen sovellusten kuten MailChimpin saa helposti yhdistettyä sivustoon.

Upotusten avulla sivustolle on myös helppo lisätä esimerkiksi Google Maps tai YouTube-videoita.

Weebly verkkokauppa

Weeblyssä on sisäänrakennettu verkkokauppaominaisuus eli Weebly eCommerce. Weebly eCommerce ei tietenkään ole mitenkään verrannollinen kalliimpiin, varta vasten verkkokauppaa varten suunniteltuihin ohjelmistoihin, mutta toiminto on silti hyödyllinen pienemmille yrityksille, jotka haluavat saada tuotteensa tai palvelunsa tarjolle myös nettiin.

Kenelle Weebly sopii ja kannattaako siitä maksaa?

Weebly sopii ensisijaisesti pienille yrityksille, joilla on ehkä maksimissaan muutaman satasen budjetti verkkosivuja varten. 

Mikäli päätät tehdä yrityksesi sivuston Weeblyllä, niin kannattaa valita 7 €/kk maksava Käynnistin -versio tai 11 €/kk maksava Ammattilainen -versio. 

Edellä mainittujen maksullisten versioden mukana tulee myös kuponki, jolla saa 100$ ilmaista mainosrahaa Google Ads -mainontaan. 

Arvio Weebly kotisivukoneesta

Mikael Jukarainen

Helppokäyttöisyys
Ulkoasun muokkaus
Tietoturva
Tuki ja oppaat
Hinta-laatusuhde

Yhteenveto

Weebly on hyvä vaihtoehto, jos haluat helppokäyttöisen ja turvallisen sivuston kohtuulliseen hintaan.

4.2
>
Scroll to Top
Vieritä ylös