Wix kokemuksia – 11 syytä miksi Wix kotisivut toimivat

Wix on maailman suosituin kotisivukone, jonka suosio perustuu pitkälti erittäin kehittyneeseen, mutta samalla helppokäyttöiseen drag & drop -editoriin.

Pääsin jokin aika sitten tutustumaan Wixiin kunnolla tehdessäni hakukoneoptimointia asiakkaani Wix kotisivuille ja listasin kokemuksiani tänne.

Wix kotisivut pähkinänkuoressa

Wixin toiminta-ajatus on, että kuka tahansa pystyy luomaan Wixin avulla ammattimaisen verkkosivuston ilman, että tekijän pitäisi ymmärtää mitään koodaamisesta.

Wixin drag & drop -editori on ehdottomasti kehittynein kun sitä verrataan kaikkien muiden kotisivukoneiden sivunrakennustyökaluihin. Wixin drag & drop -editori on tyypiltään WYSIWYG-editori (What You See Is What You Get), joka tarkoittaa sitä, että kaikki sivuston ulkoasuun ja toiminnallisuuksiin tehtävät muutokset näkyvät reaaliajassa.

Alla olevalla videolla näytetään kuinka Wixin drag & drop -editori toimii ja kuinka nopeasti sivujen suunnittelu ja toteutus sen avulla onnistuu.

Wixin maksullisten versioiden hinnat alkavat 4,50 € / kuukausi ja useimmille yrityskäyttäjille sopii parhaiten 12,50 € kuukaudessa maksava unlimited -versio.

Katso Wixin hinnoittelu ja ominaisuudet täältä.

Wixin käyttöliittymää ei ole käännetty suomen kielelle, mutta tämä ei tietenkään estä millään tavalla suomenkielisten sivustojen gtoteutusta Wixillä.

Wix vs WordPress

WordPress on maailman suosituin verkkosivustojen julkaisujärjestelmä ja mikäli Wix vs WordPress vertailu tehdään puhtaasti julkaisujärjestelmän ominaisuuksien ja muokattavuuden perusteella, niin voittajasta ei ole epäselvyyttä.

WordPress vie Wixiä (kuten myös kaikkia muita kotisivukoneita) 100-0.

Se, että WordPressin avulla voi tehdä parempia sivustoja kuin Wixillä ei kuitenkaan tarkoita, että kaikki WordPress-sivustot (tai edes suurin osa) olisivat parempia kuin Wix-sivustot keskimäärin.

Wixillä ja WordPressilla on ensinnäkin kaksi aivan perustavanlaatuista eroa. Wix on suljetun lähdekoodin järjestelmä, joka on valmiiksi hostattu kun taas WordPress on avoimen lähdekoodin järjestelmä johon täytyy hankkia webhotelli ja jota on itse ylläpidettävä ja päivitettävä. 

Pienelle yritykselle Wix on todennäköisesti helppokäyttöisempi ja turvallisempi vaihtoehto. WordPressia voi suositella siinä tapauksessa, jos käyttäjällä on riittävästi aikaa, mielenkiintoa ja osaamista sivuston ylläpitoon.

11 syytä miksi valita Wix

 • Markkinoiden kehittynein drag & drop -editori
 • Helppokäyttöinen
 • Yli 500 valmista sivupohjaa
 • Tekoälyllä toimiva suunnittelija
 • Kaikista kotisivukoneista tyytyväisimmät käyttäjät
 • Ei pelkoa hakkeroinnista
 • Verkkokauppa-ominaisuus
 • Sivustoa ei saa itse sählättyä rikki
 • Sisällön hakukoneoptimointi helppoa
 • Todella kattavat oppaat
 • Sivut latautuvat nopeasti

3 suurinta heikkoutta

 • Rajalliset muokkausmahdollisuudet ja toiminnallisuudet verrattuna WordPressiin
 • WYSIWYG-editori ei aina tuota valmiiksi mobiilioptimoituja sisältöjä vaan asioita voi joutua säätämään
 • Sivupohjia ei saa muutettua julkaisun jälkeen

Kotisivujen teko Wixillä

Kotisivujen teko Wixillä on yleisesti ottaen todella helppoa ja nopeaa. Wix tarjoaa yli 500 valmista sivupohjaa, joiden joukosta löytyy valmiiksi erilaisille yrityksille suunniteltuja teemoja.

Voit selata valmiita sivupohjia täällä.

Esimerkiksi kampaamoyrittäjä tai autokorjaamon pitäjä löytävät helposti juuri omalle toimialalleen suunnitellun sivupohjan ja helpommillaan kotisivut saa tehtyä kun vain päivittää oman yrityksen tiedot valmiiden esimerkkitekstien tilalle. 

Wix kotisivuille on todella helppo lisätä Google Maps tai YouTube-videoita ja lisäksi Wixin saa helposti integroitua suosituimpiin kolmannen osapuolen analytiikka- ja markkinointisovelluksiin.

Aloittaaksesi Wixin käytön sinun on aivan ensimmäiseksi luotava käyttäjätunnukset.

Käyttäjätunnusten luonti onnistuu täällä. Klikkaa ”START NOW” painiketta ja pääset rekisteröitymään Wixiin.

Voit rekisteröityä nopeasti kirjautumalla sisään Facebook- tai Google-tilisi kautta tai vaihtoehtoisesti voit luoda itsellesi käyttäjätunnukset suoraan Wixiin.

Tekoälyllä toimiva suunnittelija (Wix ADI)

WYSIWYG-editorin lisäksi Wix sisältää tekoälyllä toimivan kotisivujen suunnittelijan. Wix ADI kysyy käyttäjältä sarjan kysymyksi ja luo tämän jälkeen sivuston käyttäjän vastausten perusteella. 

Alla olevalla videolla kerrotaan enemmän Wix ADIsta.

Valmiiden sivupohjien hyödyntäminen

Wix sisältää yli 500 ilmaista valmista sivupohjaa, jotka on jaettu lukuisiin kategorioihin ja alakategorioihin aihepiirin mukaan. 

Valmista sivupohjaa hyödyntämällä verkkosivujen pystytys käy huomattavasti nopeammin kuin siinä tapauksessa, että kaikki lähdettäisiin alusta alkaen tekemään itse. 

Voit selata Wixin sivupohjagalleriaa täällä

Sivujen hakukoneoptimointi

Wix sisältää yksinkertaisen ja helppokäyttöisen työkalun sivujen hakukoneoptimoinnin tueksi. 

Wixin SEO-työkalun avulla on helppo muokata kaikkia tärkeimpiä sivun sisäiseen hakukoneoptimointiin vaikuttavia elementtejä, jotka ovat:

 • Sivun otsikko eli title
 • Meta-description
 • URL-osoite

Varsinkin kokemattoman verkkosivujen suunnittelijan kannattaa muistaa, että SEO-työkalu on nimensä mukaisesti vain työkalu, joka mahdollistaa sivujen hakukoneoptimoinnin. Pelkkä työkalun olemassaolo ei siis tarkoita yhtään mitään, vaan se ainoastaan helpottaa sivun sisäisen hakukoneoptimoinnin toteutusta. 

Kustomoidut palvelusivut ja varauskalenteri

Varauskalenteri on ehdottomasti eräs Wixin parhaista ominaisuuksista pienyrittäjille. Alla on esimerkkejä yrityksistä, joille varauskalenteri sopii kuin nenä päähän.

 • Parturikampaaja
 • Personal trainer
 • Hieroja

Minkälaisille yrityksille Wix sopii ja onko se hintansa arvoinen?

Wix soveltuu parhaiten pienille yrityksille ja erityisesti palvelualojen yrityksille, joilla ei ole tuhansien eurojen budjettia verkkosivuja varten. 

Wix on hintansa arvoinen kun sitä käytetään siihen mihin se on suunniteltu eli pienehköjen verkkosivustojen toteutuksen. Wixillä ei siis kannata lähteä tekemään suurta kansainvälistä verkkokauppaa, koska siihen Wix ei taivu.

Arvio Wix kotisivukoneesta

Mikael Jukarainen

Drag & drop -editori
Helppokäyttöisyys
Tietoturva
Muokkausmahdollisuudet
Tuki ja ohjeet

Yhteenveto

Valitse Wix, jos haluat helppokäyttöisen ja itse muokattavan sivuston pienellä budjetilla. Sinulla ei ole aikaa tai halua opetella WordPressin käyttöä ja haluat varmatoimisen sivuston joka ei koskaan kaadu tai mene rikki.

4.2
>
Vieritä ylös