Parhaat WordPress teemat – Vertailussa ilmaiset ja maksulliset vaihtoehdot

Tässä artikkelissa kerron mitä kaikkea pitää ottaa huomioon WordPress teeman valinnassa.
Kerron mitä eroa on ilmaisilla ja maksullisilla teemoilla ja mitkä ovat parhaat ilmaiset ja maksulliset teemat vuonna 2019.

WordPress teema pähkinänkuoressa

WordPress on maailman suosituin verkkosivujen julkaisujärjestelmä ja erilaisia ilmaisia sekä maksullisia teemoja on tarjolla loputtomasti.

Vaikka teeman vaihtaminen onkin tehty hyvin helpoksi, niin teeman valinta kannattaa tehdä alussa huolella sillä sivuston ulkoasun lisäksi teemalla on suuri vaikutus sivuston ominaisuuksiin ja siihen mitä kaikkea sivuston avulla voi toteuttaa. 

Teema on muutakin kuin vain sivuston ulkoasu

WordPress teemalla ei ainoastaan ole valtava vaikutus sivuston ulkoasuun vaan teema määrittelee myös hyvin pitkälti sen mitä ominaisuuksia sivusto voi sisältää.

Kaikkia WordPress teemoja pystyy muokkaamaan ulkoasun osalta, mutta kaikilla teemoilla on myös rajoitteita.

Joissakin teemoissa voi olla esimerkiksi vain yksi paikka valikolle kun taas toisissa valikkopaikkoja on useita.

Ota seuraavat kysymykset huomioon teeman valinnassa!

Nykyään löytyy niin paljon loistavia teemoja eri tekijöiltä, että ei ole realistista olettaa, että olisi olemassa vain yksi teema, joka olisi juuri se oikea.

Todellisuudessa tilanne on se, että lukuisat teemat pystyvät todennäköisesti suoriutumaan vaatimuksista niin ulkoasun kuin toiminnallisuudenkin suhteen.

Ennen teeman valintaa kannattaa kuitenkin käydä läpi seuraavat kysymykset, jotka oikeasti auttavat oikean teeman valinnassa. 

 • Mikä on sivuston tarkoitus? Eri tyyppisille sivustoille (blogi, pienyrityksen sivut, uutissivusto, keskustelufoorumi jne.) on olemassa eri tyyppisiä teemoja
 • Haluatko ilmaisen teeman vai oletko valmis maksamaan premium teemasta? On olemassa erittäin hyviä ja täysin ilmaisia teemoja, mutta noin 20-100€ panostuksella on mahdollista hankkia premium teema, jonka avulla ulkoasun ja sisällön muokkaaminen on helpompaa ja nopeampaa.
 • Onko teemalla paljon käyttäjiä ja päivitetäänkö sitä säännöllisesti? On erittäin tärkeää, että teemaa päivitetään säännöllisesti, jotta tietoturva pysyy kunnossa ja teema yhteensopivana selainten päivitysten kanssa. Jos teemalla on paljon käyttäjiä ja kyseessä on maksullinen teema, niin silloin asia on erittäin todennäköisesti kunnossa. Myös suosituimpia ilmaisia teemoja päivitetään aika ahkerasti, mutta asia kannattaa aina tarkistaa oli kyseessä ilmainen tai maksullinen teema jonka hankkimista harkitset.

Teeman mobiiliresponsiivisuus on välttämättömyys tänä päivänä ja kaikki tällä sivulla esitellyt ilmaiset ja maksulliset teemat toimivatkin erinomaisesti mobiililaitteilla.

Teeman valinnassa kannattaa ottaa myös huomioon yhteensopivuus eri lisäosien kanssa, hakukoneystävällisyys sekä tarjolla oleva tuki. 

Kaikki tämän artikkelin lopussa suosittelemani ilmaiset ja maksulliset teemat ovat hyvin toimivia, responsiivisia ja hakukoneystävällisiä!

Ilmainen vai maksullinen teema?

WordPress teeman valinta saattaa tuntua vaikealta tarjonnan runsaudesta johtuen. 

Ihan ensimmäiseksi tulee eteen kysymys – Ilmainen vai maksullinen teema?

Vastaus kysymykseen on oikeastaan aika helppo. 

Maksullinen premium teema kannattaa valita silloin, kun se tarjoaa jotain sellaista lisäarvoa mistä kannattaa maksaa.

Jos olet perustamassa ensimmäisen blogisi ilman sen suurempia tavoitteita ja suunnitelmia, niin kannattaa aloittaa ilmaisella teemalla ja päivittää tarpeen vaatiessa myöhemmin parempaan.

Jos taas haluat saavuttaa sivustosi avulla jotain tavoitteita, niin silloin premium teema on erittäin todennäköisesti kannattava sijoitus.

Ilmaiset WordPress teemat

 • Täysin ilmaisia
 • Asennus suoraan WordPress hallintapaneelista
 • Tukea ongelmatilanteissa saa vain WordPress yhteisöltä
 • Päivityksiä ei usein julkaista yhtä nopeasti kuin maksullisissa teemoissa
 • Teeman muokkausmahdollisuudet rajallisia

Maksulliset WordPress teemat

 • Hinta yleensä 20-100 € väliltä
 • Asennus zip-tiedostosta WordPress hallintapaneelissa
 • Teeman valmistaja tarjoaa yleensä tukea ongelmatilanteissa ja oppaita teeman käyttöön
 • Kriittiset päivitykset julkaistaan yleensä nopeasti
 • Paremmat teeman muokkausmahdollisuudet 

Parhaat maksulliset WordPress teemat

Jos minun pitäisi valita paras WordPress teema, niin valinta olisi joko Astra tai Divi.

Nämä ovat mielestäni kaksi parasta WordPress teemaa tällä hetkellä.

Tämä sivusto eli mikaeljukarainen.com on rakennettu Astra teemalla, jonka lisäksi käytössä on Thrive Themesin page builder eli Thrive Achitecht

Astra on yksi parhaiten koodatuista teemoista, se latautuu erittäin nopeasti ja teeman Schema yhteensopivuus (auttaa hakukoneoptimointiin) on parempi kuin muilla teemoilla.

Astra on periaatteeessa täysin ilmainen teema, mutta siitä on saatavilla vähän paremmilla muokkausmahdollisuuksilla oleva Pro-versio.

Divi on taas maailman suosituin premium WordPress teema ja Diviä pidetään yleisesti parhaana WordPress teemana.

Suurin ero Astran ja Divin välillä on siinä, että Astra on paljon pelkistetympi tuote kun taas Divi on yhdistetty teema + page builder.

Divin ajatuksena on, että se sisältää niin valtavan määrän ominaisuuksia, että suurta määrää erillisiä lisäosia ei tarvita.

Syy minkä vuoksi itse käytän juuri Astraa ja Thrive Architectia on Astran hakukoneoptimointihyödyt ja Thrive Themesin mukana tulevat markkinointityökalut ovat taas parasta mitä rahalla saa.

Parhaat ilmaiset WordPress teemat

WordPress.org:in koodaamat esiasennetut teemat (Twenty Seventeen jne.) ovat hyvin toimivia, responsiivisia ja jatkuvasti päivitettäviä teemoja ja sopivat siten hyvin monien pienempien sivustojen ja blogien teemoiksi.

Edellä mainittujen lisäksi erinomaisia ilmaisteemoja ovat GeneratePress ja Astra, joista minulla on myös henkilökohtaista kokemusta.

Suosittelemani teemat

Listasin alle neljä WordPress teemaa, joista minulla on henkilökohtaisesti kokemusta ja joita voin suositella varauksetta. 

Näistä kaksi ensimmäistä on maksullisia (Thrive Themes, Divi) ja kaksi viimeistä ilmaisia (Astra ja GeneratePress).

ELEGANT THEMES – DIVI 

Divi on maailman suosituin premium WordPress teema, ja monet WordPress ammattilaiset arvostavat Divin maailman parhaaksi valmisteemaksi juuri tällä hetkellä.

Divi eroaa muista WordPress teemoista siinä, että Divissä teema ja page builder ovat käytännössä yksi ja sama asia.

Tästä seuraa sekä hyötyjä että haittoja.

Hyöty tulee siinä, että yhdistetty teema ja page builder tekevät Divistä kehittyneimmän WordPress kotisivueditorin kun puhutaan kokonaisen sivuston rakentamisesta.

Haittapuolena on se, että Diviä ei voi käyttää minkään muun WordPress teeman kanssa ja lisäksi teeman vaihtaminen Divistä johonkin toiseen on erittäin hankalaa.

THRIVE THEMES

Thrive Themes eroaa muista WordPress teemojen kehittäjistä siten, että he suunnittelevat kaikki teemansa ja lisäosansa alusta alkaen siten, että tuottavat mahdollisimman tehokkaasti konversiota.

Thrive Themesin myyntiargumentti kuuluukin:

Themes & plugins, built from the ground up to make your entire website convert more of your visitors into subscribers, customers & ​​​​clients!

Thrive Themesin työkalujen avulla kuka tahansa voi rakentaa online-liiketoimintaa tai nettisivuja koskematta koodiriveihin.

Thriven suosituin tuote on Thrive Architecht, jota voi siis käyttää minkä tahansa WordPress teeman kanssa.

Yhdelle sivustolle tarkoitettu Thrive Architecht lisenssi maksaa 67 $ ja viiden sivuston lisenssi 97 $ ja kaikki Thrive Themesin tuotteet tarjoava Thrive Membership maksaa 19 $ /kk. 

Thrive Themes tarjoaa lisäksi paljon muutakin kuin pelkät teemat ja lisäosat.

Henkilökohtaisesti pidän erittäin paljon heidän erittäin kattavista step by step -oppaista, jotka oikeasti helpottavat ja nopeuttavat uusien asioiden opettelua ja toteutusta.

Thrive Themes opettaa menetelmiä online-liiketoiminnan kasvulle blogipostausten ja (maksaville asiakkaille) ilmaisten Thrive University -kurssien kautta.

Thrive University -kurssit sisältävät aivan loistavaa materiaalia muun muassa sähköpostimarkkinoinnista, myyntiputken optimoinnista, hakukoneoptimoinnista ja laskeutumissivuista.

ASTRA

Astra on ehdottomasti yksi parhaista ilmaisista WordPress teemoista ja käytän sitä omalla sivustollanikin (huom! minulla on 59€ maksava pro-versio).

Teemana Astra on yksinkertainen, responsiivinen ja erityisesti se latautuu todella nopeasti.

Astra toimii myös hyvin yhteen suosituimpien ilmaisten kotisivueditorien kanssa ja lisäksi Astraan on saatavilla valmiita sivupohjia, joita voi hyödyntää sivuston ulkoasun luomisessa. 

Astra sopii hyvin pienempien yksinkertaisten sivustojen ja blogien teemaksi. 

GENERATEPRESS

GenereatePress on suosittu ja hyviä arvosteluita kerännyt ilmainen WordPress teema, jonka ulkoasu on helposti muokattavissa eri tyylisille sivustoille sopivaksi.

GeneratePress on Astran tavoin nopeasti latautuva teema ja se on erinomainen vaihtoehto esimerkiksi blogeille.

Teemasta on saatavilla myös maksullinen versio, joka sisältää lisäominaisuuksia teeman muokkaamiseen.

Maksullisen version hinta on 39,95 $ (kertamaksu) ja teeman voi asentaa yhdellä lisenssillä niin monelle sivustolle kuin haluaa. 

WordPress teeman asentaminen sivustolle

WordPress teema on helppo asentaa suoraan WordPressin hallintapaneelissa.

Hallintapaneelissa valitaan ulkoasu -> teemat ja ladataan uusi teema zip-tiedostona WordPressiin. 

Alla olevalla videolla näytetään kuinka Divi teema asennetaan WordPressin hallintapaneelin kautta ja sama ohje pätee myös kaikkien muidenkin WordPress teemojen asennukseen. 

WordPress teeman asennus FTP-yhteydellä

WordPress teeman voi asentaa hallintapaneelin sijasta myös FTP-yhteydellä. 

Osalla hosting -palveluntarjoajista on rajoituksia sille, kuinka suuren tiedoston voi ladata suoraan WordPressin hallintapaneelin kautta. 

Esimerkiksi Zonerilla teeman asennus onnistuu helposti suoraan WordPress hallintapaneelista, mutta kaikkien webhotellien kanssa näin ei ole.

Onneksi teeman asentaminen on helppoa myös FTP-yhteyden kautta. Tarvitset vain käyttäjätunnuksen ja salasanan FTP-yhteyttä varten (palveluntarjoajat toimittavat tunnukset yleensä webhotellin tilauksen jälkeen asiakkaan sähköpostiin).

Näin asennat WordPress teeman FTP-yhteyden kautta:

 1. Lataa asennustiedosto ja pura zip-tiedosto
 2. Kirjaudu sisään palvelimelle FileZillalla (tähän tarvitset käyttäjätunnuksen ja salasanan)
 3. Etsi kansio /public_html/wp-content/themes ja lataa kohdassa 1. purkamasi tiedosto kansioon
 4. Kirjaudu WordPressin hallintapaneeliin ja valitse ulkoasu -> teemat ja ota asentamasi teema käyttöön
>
Scroll to Top
Vieritä ylös