Zoner kokemuksia – Miksi käytän Zonerin hostingpalvelua WordPress-sivustoillani

Tässä artikkelissa kerron kokemuksia hostingpalveluista ja miksi Zoner on mielestäni paras ratkaisu WordPress-sivustojeni webhotelliksi.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana olen ylläpitänyt itse kymmeniä sivustoja ja lisäksi olen ollut asiakasprojektien kautta tekemisissä vielä suuremman joukon sivustoja kanssa. 

Olen käyttänyt kaikkia suosituimpien kotimaisia ja ulkomaisia hostingpalveluja eli kokemuksia eri palveluntarjoajista on kertynyt aika mukavasti.

Viimeisen puolentoista vuoden aikana olen perustanut kaikki uudet WordPress-sivustoni Zonerin webhotelleihin ja lisäksi olen siirtänyt myös vanhoja sivustojani Zonerille, mukaan lukien tämän omaa nimeäni kantavan sivuston.

Syy tähän on se, että Zonerin webhotellit ovat olleet kaikista nopeimpia ja luotettavimpia. Lisäksi Zonerin tarjoama ilmainen SSL-sertifikaatti on todella tärkeä ominaisuus ja täytyy vielä mainita, että asiakaspalvelu ja tuki ovat olleet Zonerilla ihan timanttisen kovalla tasolla. 

Ominaisuudet, joita arvostan Zonerissa

Koska olen itse rakentanut ja ylläpitänyt kymmeniä WordPress-sivustoja, niin matkan varrella on tullut nähtyä ja koettua kaikenlaista aina hidastelevasta palvelimesta sivuston totaaliseen tuhoutumiseen saakka.

Eniten arvostamani ominaisuus on se, että minun ei tarvitse miettiä palvelimen tekniikkaa tai muita vastaavia asioita, vaan voin luottaa siihen, että sivusto toimii koko ajan nopeasti ja ennen kaikkea vakaasti ilman ylimääräisiä ongelmia.

Zonerin palvelu on ollut ylivoimaisesti luotettavin ja toimivin ja tämä ei perustu mihinkään mutu-tuntumaan vaan NotifyNinja-palvelun tuottamaan dataan. Toimintavarmuuden lisäksi Zonerin hostingpalvelu on todella nopa ja tätä tukee myös webhotellien nopeusvertailu

Vertailun vuoksi minulla on sivustoja myös Louhella, Suomen Hostingpalvelulla, GoDaddylla, Shellitillä ja SiteGroundilla, mutta jatkossa perustan kaikki uudet sivustot Zonerilla. 

Zoner muuten tarjoaa sivuston siirron vanhalta palveluntarjoajalta ilmaiseksi, joka on oikeasti todella hyvä etu, sillä itse tehtynä sivuston siirto vaatii sekä aikaa, että osaamista. 

Kokemuksia muista palveluntarjoajista

Perustin ihan ensimmäiset sivustoni GoDaddylla ja Louhella joskus 10 vuotta sitten. GoDaddy on itse asiassa maailman suurin hostingpalveluiden tarjoaja. Godaddyn hostingpalvelussa ja webhotelleissa on paljon hyvää, esimerkiksi käyttöliittymä sekä domainien ja webhotellien hallinta on todella hyvin toteutetuja.

GoDaddyn ongelma on kuitenkin se, että sivustot alkavat hidastella heti kun niillä on vähänkin enemmän kävijöitä tai hieman normaalia raskaampia toiminnallisuuksia. Toinen huono puoli on se, että Godaddy ei tarjoa ilmaista SSL-sertifikaattia.

Louhen webhotelleista tai palvelusta ei sen sijaan ole mitään hyvää sanottavaa. Minulla on vieläkin yksi sivusto Louhella ja mystisiä palvelimesta johtuvia käyttökatkoja esiintyy lähes kuukausittain. Kerran palvelimella oli erityisen paha käyttökatko, joka pääsi ihan uutisiinkin saakka.

Käytössäni on ollut myös Shellitin webhotelleja. Shellitin palvelu on ollut erittäin toimiva sekä luotettava ja palvelu ei juurikaan eroa Zonerin hostingpalvelusta. Olen kuitenkin sitä mieltä, että Zonerin palvelu on hinta-laatusuhteeltaan parempi ja lisäksi omat sivustoni, jotka ovat Zonerilla toimivat vähän nopeammin kuin muilla palveluntarjoajilla sijaitsevat sivustoni. 

Jos on tarvetta sivustolle, jonka kohdeyleisö on Yhdysvalloissa, niin silloin paras vaihtoehto on mielestäni SiteGround, joka on nopeampi kuin GoDaddy ja tarjoaa ilmaisen SSL-sertifikatin.

Kirjoittajasta

Moi, olen Mikael Jukarainen, hakusanamarkkinoinnin konsultti ja affiliate -julkaisija.

>